Frecska Ede: A világon csak két faj nem tudja, mit kellene ennie, az ember és a legjobb barátja
Az élelmiszerguru, aki sokszor „megpiszkálta” a hús- és tejbárókat, ma pedig egyetemi anyag a könyve
A Méregkommandó öt éven át saját magán tesztelte a tartósítószerek hatását
Elkészült az ehető rovarok globális atlasza
Ha te is tévénézés közben szoktál enni, van pár rossz hírünk
3000 éves élesztővel készült sör
Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?
A szóda reneszánszát hozhatja el a bolti palackok betétdíjas rendszere
A mikrohullámú sütőnk nem olyan tiszta, mint szeretnénk
Mi legyen a D-vitaminnal nyáron? – Dilemmák és megoldási javaslatok
Felesleges, sőt akár káros is lehet a multivitaminok napi szedése
A világ egyik legnagyobb üzlete lett az erőfeszítés nélküli fogyás
Formában maradni luxus, mégis újra a soványság a divat
Igaz, hogy melegben a meleg víz jobban hűt, mint a hideg?
Szakértő a helyes vízfogyasztásról: A túl sok és a túl kevés folyadékpótlás is nagy bajhoz vezethet
Többet kell gyalogolni a vízért
Nyáron különösen vigyázni kell a koffeinnel – ezt érdemes tudnod a koffeintúladagolásról
Gyorsabban tanulnak a bekávézott hangyák, mint a koffeinmentesek
Zöldség helyett energiaital?
A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása
Kikérik maguknak a pápuák, hogy kannibálként utaljanak rájuk, de nemrég még elő-előfordult, hogy megettek valakit
további kannibál cikkek: https://rr-olvasnivalo.blogspot.com/2021/04/szombat-delutanra_24.html
Kihalhat a banán
Lenyeljük vagy kiköpjük a dinnyemagokat?
Az uborka megdicsőülése: a kovászolás
Vírusként terjedő TikTok videó miatt omlott össze az izlandi uborkapiac
Cool as a cucumber, vagyis hűvös, mint egy uborka. De tényleg hűvös az uborka?
Cenzorbiztos péniszpótlék vagy a feltámadás szimbóluma volt az uborka a reneszánsz festményeken?
Vallásháború a konyhában – Íme, a lecsókészítés egyetlen igaz módja (több ellentmondásos recepttel)
Milyen az igazi román miccs? Nyomába eredtünk!
„Női kötelesség” helyett örömfőzés – Töltött paprika leves erdélyi módra (Recepttel)
Vörösbor az oviban, ópium a kenyérhéjon: hajmeresztő gyereknyugtató módszerek
A szegényebb diákok sokszor nem tudják megoldani a matekfeladatot, ha a példában étel vagy pénz szerepel
Hét népszerű étel, amit híres emberekről neveztek el
Állateledelből milliárdos biznisz – a Pufi, a Puki és a Kuki kalandos története
Kézzel enni jó! De akkor minek a villa?
Dolce vita lustáknak: megúszós paradicsomlekvár és stracciatella sajt, házilag készült pizzatésztán
Miért rontja el a kiszállítós doboz a pizzát?
Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet
Kritikus helyzet a magyar vendéglátásban: „A rendszer úgy van kitalálva, hogy nem lehet jól csinálni”
Így lett "balatoni" az argentin hekk
Megszeretni a pacalt
A cigánysorról indult, ma az ország első cigány éttermét működteti: Ásós Géza története
Ha gombóc kerül a levesbe, minden kerek
Jó hír a csokoládé szerelmeseinek: már fejlesztik az egészségesebb változatot
Croissant: 2100 forint, nyereség: 500 forint – így keresik agyon magukat a budapesti luxuspékségek
Miért kerül többe egy pisztáciás croissant Budapesten, mint Párizsban?
Utánajártunk a nyíregyházi gyros titkának! – A nagy nyírosz-teszt
Növényvédőszerek a gyümölcsökön: elég a csap alatti öblítés?
Óriási bajban van a korábban sikert sikerre halmozó magyar gyümölcstermesztés
Málnatermesztő nagyhatalomból kivitermesztő lett Magyarország a klímaváltozás miatt
Most kell gyűjteni a diófa gyógyító leveleit
Akkor tehát illik borravalót adni a szervizdíj mellé vagy sem?
Kiderült, miért fizetünk magas szervizdíjat az éttermekben
A jó hír, hogy nem mentek össze a mekis burgerek. A rossz hír, hogy dehogynem!
Kisebb jégkrém, vékonyabb sonka – nem álltak le a gyártók a kiszerelések csökkentésével, de egyre kevesebbet csinálják
Kicsit hígabb, kicsit büfisebb, de a miénk (Fanta)
Drasztikusan nőtt a narancslé ára, beugrik helyette a mandarin
Kóla, joghurt, dohány: mindössze öt cég felelős a műanyagszennyezés negyedéért a világon
Amerikában ruhásszekrény-méretű a hűtő - de mi van nálunk?
Az amerikaiak egyszer annyira berágtak a franciákra, hogy átnevezték a sült krumplit
Kevesebb alkohol, több só. Az egyik legjobb magyar bártender a koktélok jövőjéről
Hallucinációs tünetek miatt tiltottak be egy gombás gumicukrot Ausztráliában
Gombamérgezést szenvedett egy család, miután egy mesterséges intelligenciával generált könyvet használtak útmutatóként
Meg lehet nyerni egy választást lángossal?
A hitlerszalonna se nem náci, se nem zsír
Megjelent az első Telex-szakácskönyv, az Elfelejtett magyar konyha!