a vasárnapi ebédhez

Frecska Ede: A világon csak két faj nem tudja, mit kellene ennie, az ember és a legjobb barátja

Az élelmiszerguru, aki sokszor „megpiszkálta” a hús- és tejbárókat, ma pedig egyetemi anyag a könyve

A Méregkommandó öt éven át saját magán tesztelte a tartósítószerek hatását

Elkészült az ehető rovarok globális atlasza

Ha te is tévénézés közben szoktál enni, van pár rossz hírünk

3000 éves élesztővel készült sör

Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?

A szóda reneszánszát hozhatja el a bolti palackok betétdíjas rendszere

A mikrohullámú sütőnk nem olyan tiszta, mint szeretnénk

Mi legyen a D-vitaminnal nyáron? – Dilemmák és megoldási javaslatok

Felesleges, sőt akár káros is lehet a multivitaminok napi szedése

A világ egyik legnagyobb üzlete lett az erőfeszítés nélküli fogyás

Formában maradni luxus, mégis újra a soványság a divat

Igaz, hogy melegben a meleg víz jobban hűt, mint a hideg?

Szakértő a helyes vízfogyasztásról: A túl sok és a túl kevés folyadékpótlás is nagy bajhoz vezethet

Többet kell gyalogolni a vízért

Nyáron különösen vigyázni kell a koffeinnel – ezt érdemes tudnod a koffeintúladagolásról

Gyorsabban tanulnak a bekávézott hangyák, mint a koffeinmentesek

Zöldség helyett energiaital?

A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása

Kikérik maguknak a pápuák, hogy kannibálként utaljanak rájuk, de nemrég még elő-előfordult, hogy megettek valakit

Kihalhat a banán

Lenyeljük vagy kiköpjük a dinnyemagokat?

Az uborka megdicsőülése: a kovászolás

Vírusként terjedő TikTok videó miatt omlott össze az izlandi uborkapiac

Cool as a cucumber, vagyis hűvös, mint egy uborka. De tényleg hűvös az uborka?

Cenzorbiztos péniszpótlék vagy a feltámadás szimbóluma volt az uborka a reneszánsz festményeken?

Vallásháború a konyhában – Íme, a lecsókészítés egyetlen igaz módja (több ellentmondásos recepttel)

Milyen az igazi román miccs? Nyomába eredtünk!

„Női kötelesség” helyett örömfőzés – Töltött paprika leves erdélyi módra (Recepttel)

Vörösbor az oviban, ópium a kenyérhéjon: hajmeresztő gyereknyugtató módszerek

A szegényebb diákok sokszor nem tudják megoldani a matekfeladatot, ha a példában étel vagy pénz szerepel

Hét népszerű étel, amit híres emberekről neveztek el

Állateledelből milliárdos biznisz – a Pufi, a Puki és a Kuki kalandos története

Kézzel enni jó! De akkor minek a villa?

Dolce vita lustáknak: megúszós paradicsomlekvár és stracciatella sajt, házilag készült pizzatésztán

Miért rontja el a kiszállítós doboz a pizzát?

Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet

Kritikus helyzet a magyar vendéglátásban: „A rendszer úgy van kitalálva, hogy nem lehet jól csinálni”

Így lett "balatoni" az argentin hekk

Megszeretni a pacalt

A cigánysorról indult, ma az ország első cigány éttermét működteti: Ásós Géza története

Ha gombóc kerül a levesbe, minden kerek

Jó hír a csokoládé szerelmeseinek: már fejlesztik az egészségesebb változatot

Croissant: 2100 forint, nyereség: 500 forint – így keresik agyon magukat a budapesti luxuspékségek

Miért kerül többe egy pisztáciás croissant Budapesten, mint Párizsban?

Utánajártunk a nyíregyházi gyros titkának! – A nagy nyírosz-teszt

Növényvédőszerek a gyümölcsökön: elég a csap alatti öblítés?

Óriási bajban van a korábban sikert sikerre halmozó magyar gyümölcstermesztés

Málnatermesztő nagyhatalomból kivitermesztő lett Magyarország a klímaváltozás miatt


Akkor tehát illik borravalót adni a szervizdíj mellé vagy sem?

Kiderült, miért fizetünk magas szervizdíjat az éttermekben

A jó hír, hogy nem mentek össze a mekis burgerek. A rossz hír, hogy dehogynem!

Kisebb jégkrém, vékonyabb sonka – nem álltak le a gyártók a kiszerelések csökkentésével, de egyre kevesebbet csinálják

Kicsit hígabb, kicsit büfisebb, de a miénk (Fanta)

Drasztikusan nőtt a narancslé ára, beugrik helyette a mandarin

Kóla, joghurt, dohány: mindössze öt cég felelős a műanyagszennyezés negyedéért a világon

Amerikában ruhásszekrény-méretű a hűtő - de mi van nálunk?

Az amerikaiak egyszer annyira berágtak a franciákra, hogy átnevezték a sült krumplit

Kevesebb alkohol, több só. Az egyik legjobb magyar bártender a koktélok jövőjéről

Hallucinációs tünetek miatt tiltottak be egy gombás gumicukrot Ausztráliában

Gombamérgezést szenvedett egy család, miután egy mesterséges intelligenciával generált könyvet használtak útmutatóként

Meg lehet nyerni egy választást lángossal?

A hitlerszalonna se nem náci, se nem zsír

Megjelent az első Telex-szakácskönyv, az Elfelejtett magyar konyha!